De vijver aanleggen met vijverfolie

 

Elke vorm van een vijver is in principe te maken met vijverfolie. EPDM-rubberfolie is bijzonder soepel en rekbaar en is bovendien ontzettend sterk. Er zit 10 jaar garantie op en gaat normaal gesproken 30 jaar mee. De standaard EPDM-rubberfolie is 0,8 mm dik en verkrijgbaar in de breedte van 4,5 / 6 /6,6/ 7,5 /8/ 9 mtr. Deze maten zijn bij ons op de rol voorradig.

 

Met een flexibele vijverrand en paaltjes van hardhout of kunststof kunt u de vijverrand en terrasranden maken in de door u gewenste vorm. Met een waterpas of laser kan de vijverrand netjes waterpas gemaakt worden. De terrassen voor de moerasplanten kunt u ongeveer 20 tot 30 cm diep maken en minimaal 40 cm breed.

 

Een vijver die rechthoekig is of een L-vorm heeft is ook te maken van een voorgevormde foliezak (een liner). Als u de maten opgeeft wordt in de fabriek de folie in de juiste vorm aan elkaar gelast, zodat u geen plooien meer hebt in de vijver. De foliedikte van een liner is minimaal 1.0 mm. Vraag vrijblijvend prijs op voor een speciaal op maat gemaakte liner. Bij grote vijvers is het ook mogelijk om het folie ter plaatse te laten lassen.
EPDM-rubberfolie is overigens ook prima te gebruiken als dakbedekking voor de carport of de schuur. Het rubber is UV-bestendig, waterdicht, brandveilig.

 

Let op! Gebruik altijd veiligheidsvlies onder het folie. Beschermvlies beschermt het vijverfolie tegen scherpe stenen, delen van wortels en eventuele scherpe delen van de bekisting. Door agressieve wortelvorming van b.v. bamboe of rietsoorten, kan vijverfolie beschadigd worden. Beschermvlies is bij ons verkrijgbaar in de sterkte 300 gr/m2.

image-2017-05-06 (7)