Voer voor zoetwatervissen

 

Net als bij mensen hebben vissen goed en gevarieerd voer nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat het voer licht verteerbaar is, maar wel voedzaam. Hierdoor hebben vissen minder voer nodig, waardoor het water minder snel vervuilt. Win-win situatie!

 

Hieronder is per soort vis kort aangegeven wat deze graag eet. Voor elk wat wils. Granulaat of vlokvoer, voerringen, diepvriesvoer of levend voer, we hebben het allemaal!

image-2017-04-19 (39)
Voeding tropische vissen

Voeding tropische vissen

Tropische vissen hebben een variatie nodig van vlokvoer of granulaat met af en toe levend voer of diepvriesvoer. De droge voeders hebben wij van merken als Aquatic Nature, Vitalis, HS Aqua OSI, Hikari en Tetra. Het diepvriesvoer hebben wij hoofdzakelijk van het merk Ruto.
Voeding bodemvissen

Voeding bodemvissen

Garnalen, algeters, corydora’s en andere bodemvissen zijn geen grote eters. Zij leven hoofdzakelijk op de bodem, dus is het ook belangrijk om het voer in een tabletvorm te geven. Deze zakken gelijk naar de bodem en kunnen alle bodemvissen vanaf snoepen wat ze nodig hebben. De vissen die in het midden of bovenin zwemmen, hebben hun eigen voertje.
Voeding discusvissen

Voeding discusvissen

Discusvissen kunnen zowel droge voeders als diepvriesvoer goed eten. Bij beiden is het goed om een variatie te geven in voer wat de groei of juist de kleur van de vissen stimuleert. Het droge voer van Aquatic Nature is aan te raden, het diepvriesvoer kan het beste van Stendker of van Ruto gegeven worden. Het liefst nog een scheutje vloeibaar knoflook erover om de weerstand van de Discussen te verhogen.
Voeding cichliden

Voeding cichliden

Cichliden eten graag wat grovere korrels. Ook hier kan er gevoerd worden met korrels die de groei of juist de kleur van de cichliden bevorderen. Diepvriesvoer vinden ze ook erg lekker. Denk aan rode muggelarven of een cichliden mix met groenvoer erin verwerkt.