Techniek voor de vijver

 

Afhankelijk van het soort vijver kan techniek nodig zijn om een vijver stabiel, helder en schoon te houden. In een natuurlijke vijver zal de balans bereikt moeten worden met behulp van veel planten.  In de praktijk is de hulp van een pomp en filter vaak onontbeerlijk.

 

Vijver techniek is een enorm breed terrein met een groot scala aan pompen en filters. We noemen enkele begrippen maar nodigen u graag uit in onze winkels om u een goed advies te geven.

 

Met behulp van een pomp en een filter wordt het vuile water gezuiverd. In veel filters ontstaat ook een bacteriecultuur die schadelijke afvalstoffen afbreken. De capaciteit en het soort filter wordt bepaalt door o.a. de vispopulatie, de ligging van de vijver en eventuele beplanting.

 

Er zijn veel filters in omloop zoals drukfilters, meerkamerfilters, beadfilters, bewegend bedfilters, trommelfilters, zeven, skimmers enz.

 

Een vijverfilter wordt vaak gecombineerd met een UV lamp. Met deze lamp worden zweefalgen  gedood en de infectiedruk in de vijver wordt verlaagd. Bij het toedienen van een goede bacteriecultuur is het beter om de UV lamp 24 uur uit te zetten.

 

Vijverpompen die goed werken op een filter zijn anders dan een fonteinpomp. De filterpomp moet goed vuil water kunnen verpompen en een fonteinpomp moet druk kunnen leveren.

 

Dompelpompen zijn niet geschikt voor permanent gebruik maar zijn prima om een afvoerput of een ondergelopen kelder droog te pompen. Ze zijn er met of zonder vlotter.

 

We hebben een ruim assortiment aan pompen en filters in huis. Als 5 sterren dealer van OASE kunnen we u in de meeste gevallen het juiste product voor uw vijver leveren. Een goede garantie, tot 5 jaar op veel producten, en een prima service staan bij OASE en bij ons hoog in het vaandel.

vijversiezoen
image-2017-05-06
Filters vijver
image-2017-05-06 (5)
Pompen vijver
hierkomteenfoto
Luchtpompen
image-2017-05-06 (2)
UVC-apparaten
hierkomteenfoto
Eiwitafschuimers
hierkomteenfoto2
Verwarmingselementen
hierkomteenfoto
Skimmers vijver
hierkomteenfoto
Vijverstofzuigers
hierkomteenfoto
IJsvrijhouders