Zoetwaterplanten

 

Een aquarium wordt werkelijk een plaatje als deze mooi beplant is. Variatie in groene en rode kleuren, stevig blad en fijne sprietjes, hoge en lage planten… Prachtig! De kunst is om dit goed te combineren.

 

Wij hebben in onze winkels tientallen planten staan, zodat er voor elk soort aquarium een ruime keuze is. In een cichlidenaquarium kunnen alleen hele sterke planten overleven, zoals varens, Anubias soorten en Vallisneria. Discussen houden van warm water, dus moeten daar planten in die daar goed tegen kunnen. In een tropisch aquarium kunnen bijna alle soorten planten goed leven, mits er voldoende voeding beschikbaar is voor de planten.

 

Bij plantenvoeding kunt u denken aan een voedingsbodem en bodemverwarming, zodat de wortels daar alles uit kunnen halen wat ze nodig hebben. Er bestaat ook vloeibare plantenvoeding wat de planten via het blad opnemen of tabletten die bij de wortels worden gezet.

 

Ook CO2 en verlichting spelen een belangrijke rol bij de groei van planten. Hieronder krijgt u een indruk wat er te zien en te kiezen is aan planten in onze winkels. Kom gerust eens een kijkje nemen!

DSC_7658
DSC_7657
image-2017-04-19 (27)