Medicatie voor zeewatervissen

 

Helaas worden ook vissen wel eens ziek. Dit gebeurt vaak als ze gestresst zijn, een lage weerstand hebben of in water zwemmen met andere waterwaardes dan ze het liefst in leven. 

 

Om een ziekte te kunnen bestrijden, is het goed om eerst te weten wat de situatie is. Neem foto’s van de zieke vis en een potje water mee vanuit het aquarium. Daarmee kunnen we zoeken naar de oorzaak, zodat we deze kunnen aanpakken.

image-2017-04-19 (25)

Het is verstandig om de weerstand van de vissen preventief te verhogen. Dit is een voorwaarde voor een gezonde vis. Dit kan door vitaminen en mineralen, maar ook door bijvoorbeeld vloeibaar knoflook aan het diepvriesvoer toe te voegen. (denk aan Garlic Guard van Seachem).

 

Als vissen echt een ziekte onder de leden hebben, is voor elke ziekte weer een andere behandeling nodig. Hierbij is het heel belangrijk er op tijd bij te zijn en direct in te grijpen als de vis afwijkend gedrag vertoond of wanneer er iets op de huid zit. Dan kan een ziekte -na behandeling- al binnen een paar dagen over zijn en de schade beperkt. Wij behandelen vissen het liefst op een natuurlijke manier en zullen alleen medicijnen adviseren bij hardnekkige en grotere problemen.