Hoe beginnen met een vijver aanleggen?

 

Als u ervoor kiest om zelf een vijver aan te leggen, kan dat met op verschillende manieren. U kunt kiezen voor een voorgevormde vijver of voor folie.

 

Voordat u start met het maken van een vijver, is het raadzaam om goed na te denken over het ontwerp en het type vijver waar u voor kiest. Als u uw wensen in kaart hebt gebracht kunt u altijd langskomen in onze winkels om het plan door te praten en we u advies kunnen geven.

 

Met een paar belangrijke zaken dient u altijd rekening te houden:

De beste plek voor een vijver is als hij ongeveer 6 uur per dag zonlicht krijgt en niet teveel bomen dichtbij de vijver staan in verband met het blad wat in de vijver kan vallen. Een lichtere plek hoeft geen probleem te zijn maar vergt wel meer van de filterinstallatie en UV lamp.

 

Het grondwaterpeil is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Als u dieper wilt graven zult u het grondwater weg moeten pompen om een goede basis te krijgen voor de folie of de voorgevormde vijver. Zorg dat de aangelegde vijver voldoende is gevuld met water voordat u het grondwater weer omhoog laat komen.

 

Gebruik bij het maken van een vijver met EPDM folie altijd veiligheidsvlies als onderlaag. Dit om te voorkomen dat scherpe dingen of wortels in de grond na verloop van tijd de folie kunnen beschadigen.

image-2017-04-19 (8)