Medicatie

 

Het is helaas soms nodig om medicijnen te gebruiken in de vijver. Als de vissen niet eten, naar adem happen, door de vijver schieten of …. dan is het goed om snel aan de bel te trekken.

 

Om visziektes te voorkomen, is het goed om de weerstand van de vis op peil te houden. Ze kunnen dan tegen een stootje en zijn minder vatbaar voor ziektes. Ook helpt het om goed voer te geven. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om de waterkwaliteit optimaal te houden.

 

Hebt u vragen over een zieke vis, neem dan contact met ons op. Neem een watermonster mee en als het mogelijk is een zieke vis. We kunnen met behulp van de microscoop kijken of uw vissen besmet zijn met een parasiet en vervolgens u adviseren over de juiste medicijnen. De meest voorkomende parasieten zijn goed te bestrijden met Colombo Alparex, FMC of Lernex. Daarnaast hebben we de biologische producten van Natural Aquatic in de winkel. Producten als Bacteriële Infecties, Herbal Health, Earth zijn erop gericht om met behulp van natuurlijke grondstoffen zoals kruiden de weerstand van de vis te verhogen en ziekteverwekkers tegen te gaan.

 

Melkzuurbacteriën zijn ook een aanrader om de conditie van de vissen te vergroten en bij te dragen aan het genezingsproces van vissen.

image-2017-04-19 (3)