Waterverbetering

 

De waterkwaliteit van de vijver is enorm belangrijk. Om deze goed te houden, is het van belang om regelmatig het water te testen en te corrigeren met waterverbetering, zoals GH-plus en bacteriën. 

 

Het key-word voor een gezonde vijver is ‘onderhoud’. Onderhoud van de vijver kost het minste tijd als alles goed onder controle is. Wat is daarbij belangrijk?

 

  1. Water testen. Hierdoor krijgt u zicht op de kwaliteit van het water en de waardes die u eventueel moet corrigeren. Ook wij kunnen het water voor u testen als u deze in een potje meeneemt naar de winkel.
  2. Waterverbetering toevoegen. Goede bacteriën breken afvalstoffen af en zijn belangrijk voor een gezond leefklimaat voor de vissen. Het is goed om deze structureel toe te voegen. Ook de GH-waarde is erg belangrijk. Door weersinvloeden (regen, hagel en sneeuw) onthardt de vijver voortdurend. Een te lage GH kan zorgen voor draadalg of zweefalg, maar is ook gevaarlijk voor het zuurstofgehalte in de vijver. Dus: gevaarlijk voor de vis!
  3. Schoonhouden vijver. Afgevallen bladeren, bodem stofzuigen of het filter schoonmaken zijn dingen die u meestal in het voor- en najaar uitvoert.

 

Ziet u het onderhoud van de vijver niet zitten? Ook dat kunnen wij voor u regelen. We komen dan het gewenste aantal keren per jaar langs om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Dit kan zich beperken van de controle van de waterwaarden tot aan het volledige onderhoud het hele jaar door.

image-2017-04-19 (5)