Inrichting van het zeeaquarium

 

Bij het inrichten van uw aquarium komen een hoop dingen kijken. De inrichting begint met een plan. Wat voor soort zeeaquarium wilt u? Een rifaquarium of gaat de focus naar de vissen? Welk soort vissen wilt u gaan houden? Op basis van het idee, kunt u aan de slag met de inrichting.

 

Voordat u daadwerkelijk start met de inrichting, is het goed om veel kennis op te doen op gebied van zeewater. Het is wel de bedoeling dat de basis goed is. Dan wordt de hobby alleen maar mooier.

 

We gaan er voor het gemak vanuit dat we een rifaquarium gaan inrichten, omdat deze het meest geliefd is. Het begint eigenlijk allemaal met de techniek. Afhankelijk van de grootte van het aquarium, wordt de grootte en sterkte van de techniek bepaald.

 

Als dat allemaal geregeld is en aangesloten is, kan het rif gebouwd worden. Dit kan met bacterierijk steen (levend steen), met real reef rock of zelfs met imitatie levend steen. Vervolgens kan er kant en klaar zeewater in of u doet dit met osmosewater waar u zelf zout aan toevoegt. In dit zeezout zijn vaak meerdere stoffen toegevoegd.

 

In deze positie moet het aquarium enkele weken gaan rijpen.  Vergeet tussendoor niet het water regelmatig te testen en de verlichting minimaal te laten branden. Laat ons met elke stap meedenken en adviseren, zodat u maximaal kunt genieten van deze mooie hobby.